.:unbreakable thread:.

from da bottom of zera's heart

Wednesday, August 18, 2010

~puasa~


assalamualaikum....

ape kabo?lame nye tak update...ke'busy'an yang agak melampau beberapa week ni...huhu~
puasa...seronok nye Ramadhan tibe lagi...
teringat lak puasa waktu kecik2 dulu...huhu...seronok nya puasa dulu2...tak yah la nak pikir banyak2 benda...
dulu umur 6 tahu dah puasa penuh dah...puasa penuh pown bukannya ape, mak kate dapat duit raya banyak kalo puasa penuh...huhu~
berlumba-lumba nak puasa penuh dengan bangah...seronok sangat tym kecik2 dulu...
puasa, puasa gak main tetap main...main kejar2 la, main bola la, main baling selipar la...macam2...sampai kotor2 baju...balik ja,kena marah ngan opah...huhu~
seronok2...lepas jer buka, cepat2 nak gi surau, kalo cepat2 nak gi surau nak solat,okey gak la...ni nak main yang lebih...tapi bila orang dok ajak solat,gi gak lor...lepas jer abis tarawikh, tak solat witir pown, terus gi main mercun ramai2 ngan dak laki...haha...(dulu memang agak ganas ckit...geng ngan dak2 laki...)
tym tu, aku ngan geng2 (kakak kembar sebelah rumah) men mercun ngan dak laki...sonok gile...main perang2 plak tu..huhu~lepas tu kan,kitorang dok letak mercun kat kain budak yang kitorang agak anti...hahaha~
nostalgia gile la...dulu2 sangat lah nakal...minta maaf yer kepada beliau yang telah kami zalimi dulu...otak belum waras sangat tym tu...pk nak seronok jer...haha~
sekarang, kakak kembar tu pown dah pindah kat tempat len...dah takde geng nak gi surau cam dulu2...kalo gi surau pown, gi sorang2 jer...kalo tak pown gi la ngan dak haziq sume...nak wat camner kan, sesekali balik umah tu nak gak try tarawikh kat surau...
bila gi surau mesti terkenang balik memori dulu2...bulan puasa memang seronok...bunyi mercun berdentam-dentum...macam2 lagi la...best3...
skang ni dok kat U, tak dapat la nak merasa cam dulu2...macam2 benda nak kena wat...balik umah pown sekali sekala jer...nak sangat jadi kanak2 balik...tapi apakan daya...masa tak boleh nak berputar balik...

kalau lah masa bley berputar balik,

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home