.:unbreakable thread:.

from da bottom of zera's heart

Monday, June 27, 2011

::~phheewww~::

Assalamualaikum wbt...
cam dah lame je tak ngarut2 kat sini kan....

sori, kind of busy ngan keje...hapdet2 tapi dok masuk dalam draft...
pastu lupa nak tulis balik....camni la zera....adeyh~
hari ni tiba-tiba terasa cam nak hapdet plak....

bukannya apa, da best da  ever la hari ni...but memalukan pown ade gak...
hari ni, dimulakan dengan basmalah kaki melangkah keluar dari rumah setelah tangan mak ngan abah disalam dan dikucup mesra...*cewah*
seperti biasa, kaki mula menekan pedal brek dan minyak, kemudian terus memulakan perjalanan ke bangi untuk memulakan kerja...
sampai lebih kurang kol 7.44 gitu kat ofis...dari KL ke bangi, nak dekat 40 minit gak la drive,dengan jam sume...

pagi2 lagi dah dapat task untuk make-up sampel dalam volume n wat analisis pH untuk sampel...*terbaek*
sebelum start keje, seperti biasa, zera akan wat air dulu 1 jag untuk sume orang....(selalu nye bile zera datang awal la~)
dan kerja pon bermula,dengan senyuman coz seperti biase la kan...nak positifkan diri kita kena selalu senyum~=)

pastu, gi breakfast around kol 10 pagi camtu dengan zieha n tika...terjumpa lak ayah din...dia suh kitorang dok skali...dia belanja~kitorang pown tersengih2 kerang busuk la...pastu dok sembang-sembang, keluar plak topik kitorang nak gi outstation...hee~
ayah din dengan bahagia nya,cakap tak kesa...tapi kena bagitau kat puan Akma dulu....kitorang pown dah berbunga-bunga nak bagitau puan Akma,tapi cuak...adeyh~
pastu, tengah hari ada lagi orang belanja lunch plak...thanx a lot to encik Zakie n encik Zul ye...kenyang betol kitorang....
pastu, encik man datang lab, bagi saguhati berupa wang plak kat kitorang....dia cakap ada rezeki lebih....Alhamdulillah...thanx a lot, encik Man....

sebenarnya bukan nak cite ape...bila kita positif n start hari kita dengan basmalah dan senyuman, insya-Allah segalanya dipermudahkan....
hari ni memang rezeki melimpah-ruah...
mungkin lepas penat lelah kitorang sebelum ni...Alhamdulillah....




0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home