.:unbreakable thread:.

from da bottom of zera's heart

Wednesday, October 19, 2011

.:Teman tak kenal rupa?:.

Assalamualaikum wbt…
Teman rapat, kawan baik, sahabat, bff, bestfriends, kroni, geng, klik n pelbagai panggilan lagi kita gunakan untuk namakan orang-orang yang selalu ada dekat dengan kita. Dan mungkin juga boyfriends, girlfriends, teman tapi mesra n macam-macam lagi la kan. Hmm… by the way, zera bukan nak cite pasal panggilan o nak cite ape yang zera panggil kawan-kawan zera.. actually this entry is juz for fun and maybe a things to ponder..hee…

As we know, people can’t live by their own.. we need someone with us whether it’s a boy or a girl or a group of people, it doesn’t matter..  as a human being, we need someone to share something or everything in us.. dan itu lah perlunya kawan.. tempat untuk kita berkongsi, berkongsi apa? Ilmu, feelings, story, favourites, hobby, makanan n almost everything la..hee…

Even dalam Islam pon mementingkan ukhwah dan silaturrahim kan dalam perhubungan sesama manusia.. tapi dalam memilih teman ada batas-batas nya ye walaupun tidak mengenal rupa..hee..pilihlah teman yang akan selalu membantu anda dalam susah ataupun senang.. pilihlah teman yang sentiasa mengingatkan anda untuk kembali ke jalan yang benar setelah ada tersasar jauh..pilihlah teman yang sentiasa membantu, mendengar dan membimbing anda ke jalan Allah..benar, mencari teman tak kenal rupa, tetapi carilah teman yang benar-benar menemani anda.

jika anda ingin mencari teman yang baik, apa kata anda cuba untuk menjadi baik kepada rakan-rakan anda..(kind of awkward..hee~) Alhamdulillah, sejak zera kecik sampai la sekarang, Allah dah menunjukkan dan mempertemukan zera dengan macam2 orang n semuanya baik2..insya-Allah..Allah akan sentiasa berada dengan kita selagi kita ingat Dia masa senang dan susah..(jangan tym susah je ingat taw..cubit nanti…hee~) dari zera kecik sampai la ni, zera mempunyai kawan yang sangat2 awesome..sangat2 baik..n sangat2 caring..kalau nak sebut sorang2 memang tersangat la ramai..thanx sangat2 korang..korang yang pernah kawan ngan zera memang da best la!

Thanx coz sudi kawan ngan zera…zera tau zera ni tak la baik sangat..if zera ade wat salah, zera mintak maaf sangat2 taw…I’ll never forget any 1 of u…hee~

Kawan2 kat kampong dulu, kat taman desa keramat ni, dak2 tadika amal taman keramat, dak2 sek keb taman keramat 1 n 2 gak, dak sek men taman keramat (especially fatin, jieha, shairah, kiah, siti, mus, kamal dak2 1 Harmoni’02,2 Ikram’03 n 3 Ikram’04 n dak2 PBSM), dak2 SMS Muar aka SAMURA ( especially Camel, Lynn, Shark, Nemo, Maboo, champ, dayah, Pujeng 6 members’05-06, 4 cekal’05 n 5 cekal’06 n dak2 batch 23, basketball team, seniors n juniors gak), dak2 KMPP ( especially my rummies ziela, balqis, yee chan, nisha, mira, yam, champ, dak2 H6p5, farah, zarah, zura, hani, nadia, dak2 basketball team, team kakom, dak2 PRD n all da fasi), dak2 UKM (especially zurin, dila, mira, erin, zaza, doreen, tiqa, tika, cilai, zul, lan, amer, dak2 Burhan, dak2 TEKAD, adik-beradik UPSM n da rox Biochemist’08-11),warga ERAS n sume kawan2 yg zera kenal secara langsung dan tidak langsung..korang semua memang the best, awesome n terbaek! Harap korang semua mendapat kebahagiaan di dunia dan akhirat..insya-Allah…thanx for being my frenz..



p/s : sori kepada yang tak tertulis kat dalam ni, sebab banyak sangat nak tulis..especially my new frenz yang baru je kenal, salam perkenalan n nice knowing all of u..



0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home