.:unbreakable thread:.

from da bottom of zera's heart

Wednesday, November 3, 2010

::~a JourNeY to ReMemBeR~::


بسم الله الرحمن الرحيم



mungkin ramai yang tertanya2 atau mungkin ade yang cam dah bosan...bosan coz tengok tajuk, mesti si zera ni nak ngarut cite panjang2 n sdey2..actually, hari ni zera taknak mengarut panjang2 sangat macam entry2 yang sebelum ni...(ok..sangat tipu...)entry kali ni kind of special sikit...merujuk kepada tajuk pown kita dah tau kan, mesti ade sumthing yang zera ni nak ingat kat dalam kepala hotak dye..memang pown...sangat banyak nak kena ingat...sebelum ni, entry zera banyak berbaur konflik diri, kekalutan, kebisingan, keriuhan, ke'suka jalan'an, ke'suka shopping'an, ke'suka mengarut'an dan pelbagai ke'~'an lagi la..(menangis cikgu bm tengok..sowie cikgu..huhu..)

okey, enough untuk muqadimah...huhu~sebenarnya, zera nak cite tentang perjalanan kami satu hari ke mines lepas habis exam(1/11/2010)..kami kuar pada hari selasa(2/11/10) coz sangat la bosan dok kat bilik...fb dah la bosan gle sebab ramai x abes exam lagi, n ramai yang balik umah kan..nak tengok movie, stok movie sume dah habis dah...nak g renew nanti...cite korea pown dah habis marathon..ngan cite jepun sekali...sume nye bosan...so,kami mengambil keputusan untuk keluar meronggeng...(yeah,ronggeng rokiah..)huhu~
sebenarnya xsangke si mira dapat pegi..sayang gile la kat mak ko mira...huhu~akhirnya kami dapat keluar berempat,setelah sekian lame x ronggeng same2 kan...wee~
perjalanan dimulakan dengan menaiki ktm...(nostalgia sikit kan nek ktm...hee)tunggu cam agak lame la, sampai berkeroncong perut segala...

this is da firs tym for dila k...kesian dila dah masuk 3rd year baru nak nek ktm g mines...xpe2, at least pernah la gak kan..bley la nanti cite kat anak2 ko...huhu~aq siap snap pic perjalanan pertama ko kew mines dengan nek ktm okey...huhu...



hahaha...siyes lawak...tapi kalo pikir balik nasib bek la ajak si dila ni pi mines nek ktm...merasa gak dye nek ktm kan...pastu kami dok menunggu bot kat jeti, coz tak larat la nak jalan waktu panas2 ni...al-maklum lah, puteri lilin la katekan..(euuww...siyes propa..)hahaha~owh,tlupe lak nak bagitau...pic yang kat atas ni, kte lihat mira n dila dah menunggu kat depan coz mereka mendapat award "tourist yang excited state"...nak tau kenape?hahaha~ini adalah kerana yang sorang baru 1st tym nek ktm g mines, yang sorang lagi 1st tym nak nek bot ke mines...siyes la, aq memang tak benti gelak satu hari...huhu~


ha, tu dye...actually kami tak rancang pown nak gi same2...dah takdir menentukan, kami pown gerak la same2 kan..huhu~(ayat xbley bla)nyway, agak lame kitorang tunggu kat jeti tu..nak dekat setengah jam gak lor...siap kitorang bley ber'picnic' lagi..hee...
sampai2 jer kat mines, trus solat, n g makan...tym makan kami berempat jer coz anna n tha gang p start men bowling dulu...kitorang memang tak tahan kebulur tahap cipan dah...hee..lepas tu beramai-ramai p men bowling...dah lame gle aq tak men bowling..cam agak hampeh la kan...huhu~


pas dah abis sume, kami g solat n lepas tu membeli barang untuk dibawa pulang...huhu~n da best thing is, mira beli sushi...semata-mata gara2 "GU JUN PYO"...adeyh~ nak belajar makan sushi juz sebab tu...aiyo...paling lawak bile dye makan yang salmon nye la...sampai mengalir air mata...kesian sangat2...huhu...tapi aku tak bley nak benti gelak...siyes lawak...
then, kami pulang dengan rasa yang penuh bahagia n penuh ngan gelak ketawa...siyes seronok, tak tipu...kawan yang berharga adalah kawan sejati...walau ape pown yang terjadi, hope we will always be together...rasa berat plak nak habis belajar...i'm gonna miss u all n all of our sweet memories...waa~
hope sume ni will remain in our heart...sayang sangat2 kat azurin ahmad, amira amran n fadila razali..


yang sangat suke mengarut,


p/s : kalo nak tengok pic2 yang len go to my fb k...lalala~

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home