.:unbreakable thread:.

from da bottom of zera's heart

Tuesday, June 4, 2013

.: Alhamdulillah~ :.

Assalamualaikum wbt~

As written in da title, bersyukur ke hadrat Ilahi atas rahmat dan kurniaNya kita dapat dan masih bernafas hingga ke saat ini...Alhamdulillah..

Alhamdulillah....suatu perkataan yang nampak seperti simple dan membawa pelbagai makna dalam kehidupan kita...kenapa zera cakap camtu? tanpa Allah, siapalah kita kan? dekat siapa lagi kita nak berterima kasih selain daripada Allah yang telah mengaturkan segalanya untuk kita kan?=)




Okey, enough wif my muqadimah...hehe...sekarang masuk kat part yang paling tak sabar nak story...yeay!*excited jap*
Terasa masa sangat cepat berlalu...rasa baru je habis praktikal kat ERAS tu...diam tak diam nak dekat dua tahun dah tinggalkan ERAS tu...*for those yang xtau ERAS tu ape, bley rujuk post dua tahun lpas...hehe...*

Dua tahun lepas sewaktu menjejakkan kaki ke bumi ERAS, seorang diri dengan beraninye zera memulakan sesi Latihan Industri pada 2 Mei 2011...dah la masuk sengsorang kan, dengan muka tebal nye, zera ni memulakan lah kehidupan sebagai student practical yang pemalu lagi bersopan santun kat situ...puiiih~
siyes tak tipu...akak2 kat lab tu pon cakap zera ni cam pemalu pada awalnya,pada MINGGU PERTAMA...ya, ditekan kan disitu "MINGGU PERTAMA" ye? hehe...

Apa yang terjadi pada minggu kedua?masuk lah seorang pelajar lagi dari Universiti Sains Malaysia(USM) yang bernama Noor Nazieha bt Sabran or as known as Zieha..ha, nama nak dekat2 kan?mula2 agak segan la,biasa la zera kan...memulakan pacingan sedikit demi sedikit, mencari point of interest yang boleh dibualkan  dan mula lah keluar pelbagai topik dan favourite yang agak sama...pastu jadilah kitorang belangkas kat lab ERAS tu...rase cam almost every week kalo ade movie baru kuar je, mesti kitorang pi tengok...hehe~=P



ni lah beliau...yang pakai baju kaler belacan tu ye...abaikan dak baju putih tu...hehe...okey, back to da topic..sebenarnye nak cite yang Zieha ni telah selamat mendirikan rumah dan tangga pada 26hb Mei 2013 hari tu...Alhamdulillah...evrything goes well...and there's only a few pix of her...sebab most of da pix kat camera ika(adik Zieha)..

zieha wif all da dayangs~santek kan dye...=)

diz one kat proton city...siyes cantek!credit to fotografer...<3 br="">
ahha~ni xtau la tym ble kne snap ni...tapi nmpk cm nice kan..;)
tahniah my dearie,zieha!moga kekal hingga ke Jannah!
siyes rasa cam da best moment ever la gi wedding zieha ni...sebab 1st time involve dalam membe kawen ni...walaupun before ni dila kawen, tapi takdela involve,kitorang juz datang je...
yang kali ni siap gi amek gambar outdoor bagai,memang sangat seronoks la! thanx lah kepada mr.Z yang sanggup teman dari pagi sampai la habis segalanya...menjadi hulubalang kepada dayang2...siyesly, what a day la..=)

orait, the next event was Fatin's engagement day...pheww~ 
Alhamdulillah, Fatin my bff since lower form ni dah selamat menjadi tunangan orang pada tarikh keramat 1 Jun 2013...hee...tunangan kepada encik Hendra and their relationship almost 6 years kot...gile x?since skola menengah dulu stay together n ever...mudah-mudahan segalanya dipermudahkan la untuk korang sampai ke jinjang pelamin nanti...dan yang pastinya kami bertiga(zera,shairah n jiha) akan menjadi orang kuat dalam majlis awak nanti ye...insya-Allah..

pix pon tak banyak sangat sebab masing-masing busy kan...n yang paling penting, fatin nampak cantek sangats!
da cincings~ =)


fatin n hendra~cocoks kan muke dorang ni~ =P

cukup korum!

f4eva~

sayang kat dorang ni~

ni budak2 yg kebosanan menunggu artis siap bergambo~

weee~

okey,no comment~ =P
okey...tamat sudah kisah-kisah yang berlaku pada masa yang terdekat ni...mungkin akan di hapdet lagi kemudian...(mood menulis tengah banyak lettew~)
thanx!nyte peeps~*pen off*

p/s : pastu ade soala cepu mas...zera ble plak?tettt~

 

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home