.:unbreakable thread:.

from da bottom of zera's heart

Wednesday, November 24, 2010

::~berubah??~::

assalamualaikum wbt n salam sejahtera all bloggers...
cam dah lame gak tak update kan?(macam ek?bknn memang kew?huhu~) nyway, zera bukannye ape..kind of busy lately dengan final year project aka tesis...hari-hari dok nge'date' ngan mr mencits...huhu~
berbalik kepada tajuk kite tadi yer,rakan2...berubah?bertukar?berallih?dan seangkatan dengannya...adekah salah untuk seseorang itu berubah???apa pendapat anda?(cewah.rase macam pengacara tv plak..)
actually, saja jer nak tulis pasal berubah ni coz tadi baru lepas baca satu notes n status orang pasal berubah kat fb...agak2 ape pendapat korang?adakah salah untuk kita berubah atau kita memang perlu berubah?
hmmm....bagi zera la kan, seseorang itu perlulah berubah dari masa ke semasa untuk menjadi hambaNya yag lebih baik..tak salah jika kita berubah demiNya..bukan demi sesiapa...
mungkin ade yang akan kata, tak perlulah nak berubah, juz be urself...memang..perlu untuk kita menjadi diri sendiri..tapi kita perlu gak untuk menjadikan diri ini supaya menjadi seseorang yang lebih baik kan?(faham tak?) orait, for example la kan..dulu ko adelah seorang yang jarang solat n jarang mengaji Quran...(contoh taw..)takkan la forever n ever ko nak terus macam tu kan?mungkin bila ade sekali ko terbaca notes kat fb n pelbagai tanda2 kiamat yang ko nampak akan sedarkan ko kan?kalo yang tak sedar tu xtau la nak cakap camner kan..aadeyh...
a person need to change from better to be the best..maybe la sume orang takkan jadi perfect, tapi ape salahnya jika kita cuba untuk mencari kesempurnaan n if tak pown, mungkin cuba untuk menjadi lebih beriman..hee~ 
even waktu sekolah2 dulu pown cikgu selalu cakap, biarlah hari ni lebih baik dari semalam kan?huhu~`
mungkin anda2 yang lain ade pendapat yang lain?sekiranya ade pendapat yang lain anda boleh sms kan pendapat anda ke 33333 sekarang...(ahha...tipu...)takkan nak serius jer kan, kena la gurau2 sikit...huhu~

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home