.:unbreakable thread:.

from da bottom of zera's heart

Saturday, July 20, 2013

.:Redha itu Ikhlas, Pasrah itu Menyerah:.

assalamualaikum wbt..... 

hehehe....disebabkan memalam buta ni zera xdapat nak tido, terlahirlah entry baru yang agak akan menyengat atau menyentapkan hati sesetengah pihak...*pergh,ayat!!* 

okey, muqadimah yang tak berapa nak baik disitu....maaf ye...ketidaksihatan membawa kepada kesengalan diri...hihi~ 

by the way, selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimah di seluruh dunia ye...hari ni akan masuk hari ke-11 kita berpuasa,insya-Allah... meniti hari2 yang mendatang di bulan Ramadhan ni menggamit beribu memori dan mungkin akan mencipta satu lagi memori baru...*okey,zera enough wif all da bla2*

berbalik kepada tajuk entry kita pada kali ini...takde apa pon nak sentuh, ayat muqadimah tu je nak power...so, korang akan baca sampai sini kan??kalo taknak baca,it's okey...anyeong!! =P

actually, diz entry is regarding the upu result which is announced on 11th July 2013 if i'm not mistaken...hee..sebab ada gak few juniors yang contact btau dorang nye result upu n ada yang tak berapa nak puas hati sebab tak kena target yang dorang nak...adik2 ku sayang, sila bersabar ya...for those yang dapat course yang korang nak, alhamdulillah..do ur best because that's what u choose!!*kalo x wat elok2, akak cubit sengsorang ek...(garang ni)*

now, akak fokus kat mereka yang tak dapat apa yang korang nak...adik2 ku sayang, setiap apa yang berlaku tu ada hikmah nya...kat mana korang kena campak, course apa yang korang kena lelong, semua tu tak penting...yang penting niat korang...tuntut ilmu selagi korang mampu, tak kira kat mana korang kena campak...even akak dulu pon pernah alami benda yang sama dulu...n everything's happens wif a reason...ade hikmah disebalik apa yang berlaku....

Dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu,
dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu.
Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu),
sedang kamu tidak mengetahuinya. 

2:216

Entry lain kita cite ek, kesah dolu2...hee~

So, adik2 yang tak dapat apa yang ditarget tu, redha dengan ketentuan yang ditetapkan oleh-Nya..sesungguhnya Dia adalah sebaik-baik perancang...got it, my dear? insya-Allah, mungkin kejayaan akan menyusul di tempat yang adik2 dapat ni?hee...renung2 kan dan selamat belajar...heheh...=P

dengar cakap kak lisa ni...
gheda itu ikhlas, pasghah itu menyeghah....
*sorry,kak lisa..=P*


p/s : for adik2 SAMURA, gud luck ye in ur future undertaking...n tak lupa gak for zaty n frens...owh,my cousin gak,tp dye dh fly to japan...gud luck kakngah,will miss u very bad!
 

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home